Kalevalainen jäsenkorjaus

Mitä on kalevalainen jäsenkorjaus?

Kalevalainen jäsenkorjaus on vanha suomalainen hoitomuoto, joka perustuu kansanperinteeseen ja jota on kuvailtu Kalevalassa. Taidot ovat siirtyneet perimätietona sukupolvilta toisille erityisesti Pohjanmaalla.

Kalevalainen jäsenkorjaus on mobilisaatiohoito, jossa ei tuoteta kipua eikä siinä koskaan ylitetä nivelen omia liikeratoja ts. "niksauteta", jolloin hoito on turvallista ja lempeää. Hoito perustuu ihmisen koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen ja vaivan alkuperän selvittämiseen pelkän oireen hoitamisen sijaan.

Kalevalainen jäsenkorjaaja -nimike myönnetään henkilölle, joka on läpikäynyt Kansanlääkintäseuran järjestämän noin kolmevuotisen koulutusohjelman, suorittanut hyväksytysti näyttökokeen ja tehnyt vaaditut 300 harjoitushoitoa sekä jatkossa osallistuu täydennyskoulutukseen vähintään joka toinen vuosi.

Kansanlääkintäseura ylläpitää julkista rekisteriä EU-nimisuojatun kalevalainen jäsenkorjaaja -nimen käyttöoikeuden omaavista osaajista.

Tutkimuksissa ja käytännössä on voitu osoittaa, että kalevalainen jäsenkorjaushoito parantaa vaivoja vähentäen ja poistaen kipuja parantaen kehon toimintakykyä ja samalla ihmisen elämänlaatua.

Kalevalainen jäsenkorjaushoito ei korjaa leikkaushoitoa vaativaa ongelmaa, mutta sen avulla voidaan korjata monia kiputiloja. Leikkauksen vaativissa hoidoissa voidaan ennen leikkausta tehdyllä käsittelyllä edesauttaa kudosten toimintaa, jolloin kudosten ja solujen aineenvaihdunta toimii leikkausalueen solutuotantoa uudistavasti.

Mitä hoidossa tapahtuu?

Kalevalaisen jäsenkorjauksen periaatteen mukaan ihminen on toiminnallinen kokonaisuus ja häntä hoidetaan aina kokonaisvaltaisesti. Hoidon aluksi selvitetään asiakkaan mahdolliset sairaudet ja hoitohistoria, vaivan oireet sekä muut tekijät. Hoidon aikana havainnoidaan kehon tasapainotekijöitä ja korjataan mahdolliset virheasennot. Kalevalainen jäsenkorjaus alkaa aina jalkapohjista ja päätyy kallonpohjaan ja takaraivolle. Tarvittaessa voidaan käsitellä myös pään ja kasvojen alueita.

Hoidossa käsitellään lihaskalvoja eli faskioita, lihaksia ja sidekudoksia sekä parannetaan niiden liikkuvuutta erilaisin venytystekniikoin ja hyödyntäen asiakkaan omia liikeratoja. Niveliä mobilisoidaan tarpeen mukaan ja hermojen pinnetilat vapautetaan. Hoito on aina asiakkaan ja hoitajan välistä yhteistyötä, jossa hoito etenee hitaasti ja lempeästi kipua tuottamatta. Hoito tehdään aina suoraan iholle.

Kalevalainen jäsenkorjaus elvyttää verenkiertoa, kudosnestekiertoa ja hormonitoimintaa ja vapauttaa koko kehon energiajärjestelmän luonnolliseen tilaansa. Kalevalaisen jäsenkorjauksen myötä keho aktivoituu, joten sille pitää antaa aikaa hoitaa itseään.

Hoidon jälkeisinä päivinä kehossa tuntuu hoidon teho, kivutkin voivat hetkeksi palautua, mutta tämä kuuluu paranemisprosessiin. Väsymys voi yllättää, joten lepää ja vältä turhaa fyysistä rasitusta. Käsitellyillä alueilla voi olla käsittelyarkuutta, joka häviää itsestään viikon sisällä. Jos kipu jatkuu tai hoidon jälkeen palautuu, ota yhteyttä hoitajaasi. Kalevalainen jäsenkorjaus rauhoittaa mieltä ja rentouttaa kehoa. Hoidon jälkeen kannattaa juoda paljon vettä.